Over Newcon

NewCon heeft geen expliciet omschreven missie en visie. Dit heeft alles te maken met de lijfspreuken ‘doe het eens anders’ en ‘Het kan wél’. Deze statements komen tot zijn recht in de betekenis van ‘NewCon’.

NewCon bestaat uit twee woorden: New en Con. Dat er voor ‘New’ gekozen is, behoeft geen uitleg. Ondernemen en nieuw zijn twee termen die onafscheidelijk van elkaar zijn. ‘Con’ zulken we wel toelichten. Con staat namelijk niet voor één woord, maar voor zowel ‘concept’, ‘construct’ als ‘content’.

Concept

Vastgoedontwikkeling bestaat uit het werken met concepten (in het Latijn: bijeen nemen, begrijpen en vatten). Er worden vaak vele partijen bij elkaar genomen om tot een goed eindproduct te komen. Dit komt ook terug in de constructie.

Constructie

Onder constructie valt niet alleen de technische constructie die erbij komt kijken, maar ook het construeren van een goede samenwerking tussen gemeenten, adviseurs, aannemers, architecten, bewoners, beleggers en financiers. Uit een goede samenwerking valt veel te halen om alle partijen tevreden te krijgen.

Content

Het belang van tevredenheid is ook terug te vinden in Content. Tevens slaat deze term op ‘inhoud’. Het draait niet alleen om het eindresultaat, maar ook om de kwaliteit van het proces dat ons tot het eindresultaat brengt.